Wachtwoordhulpen


Sterke wachtwoorden zijn belangrijk, maar zijn ook moeilijk om te onthouden. Waarschijnlijk heeft u daarom een onveiliger wachtwoord ingesteld dan u eigenlijk zou willen. Gelukkig bent u niet de enige met dat probleem, en hebben anderen wachtwoordhulpen in elkaar geknutseld die u helpen om uw wachtwoorden te onthouden. De wachtwoorden worden in die programma’s opgeslagen en u kunt ze zelfs wachtwoorden laten genereren. Dan hoeft u nog maar één wachtwoord te onthouden: dat om bij uw wachtwoorden te komen. Als u de mobiele app van een van deze tools wilt installeren, doe dit dan rechtstreeks vanuit de applicatiewinkel op uw apparaat.

1password
1Password

1Password biedt gebruikers de functies die van een complete wachtwoordmanager verwacht mogen worden, zoals het invullen en genereren van wachtwoorden, aanwezigheid op verschillende besturingssystemen en browsers, degelijke beveiliging en mogelijkheid tot synchronisatie. Dat laatste is mogelijk voor een abonnementsprijs van enkele euro’s. 1Password kan deze functie automatisch uitvoeren en zorgen voor het synchroniseren op verschillende apparaten. Gebruikers kunnen bovendien kiezen hun wachtwoorden zelf te synchroniseren, bijvoorbeeld door een dienst als Dropbox, OneDrive of iCloud te gebruiken. 1Password beschikt over een heldere interface en biedt veel ondersteuning voor vragen en problemen via zijn site.

***** PC Mac Android iOS


Dashlane

Dashlane kan zich op het gebied van functionaliteit meten met concurrenten LastPass en 1Password. Het duidelijke installatieproces en de overzichtelijke interface maken de software een geschikte optie voor een grote groep gebruikers. De software biedt geen mogelijkheid tot gratis synchronisatie, ook al zou de gebruiker daar een dienst als Dropbox voor gebruiken. Daarom is men bij Dashlane al snel aangewezen op de betaalde versie, waar maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Desalniettemin is het een complete wachtwoordmanager die geschikt is voor verschillende besturingssystemen en browsers.

*** PC Mac Android iOS

lastpass
Lastpass

LastPass is een complete wachtwoordmanager met applicaties voor een groot aantal besturingssystemen en browsers. Het voordeel van deze software is dat de gratis versie sinds kort automatische synchronisatie toestaat. Daarmee zijn alle wachtwoorden beschikbaar op verschillende apparaten, wat het dagelijks gebruik sterk vergemakkelijkt. De software biedt verschillende functies, waaronder het genereren en invullen van wachtwoorden, tweetrapsauthenticatie en het inloggen met een vingerafdruk op mobiele apparaten. LastPass beschikt over uitgebreide instellingen, wat handig kan zijn voor een ervaren gebruiker. Een minder ervaren gebruiker kan dit als verwarrend ondervinden.

**** PC Mac Linux Android iOSDeze site is een initiatief van :
   tweakers_logo_RGBOM_logo
Partners:
DIRRES-LOGO-300px-lowres3  radar_logo  True-Managed-Hosting    logo_veilig_internetten